Феновете на поредицата Хари Потър“ от Дж. К. Роулинг са в

...
Феновете на поредицата Хари Потър“ от Дж. К. Роулинг са в
Коментари Харесай

Хелън Мирън ще води специално тв шоу за Хари Потър

Феновете на поредицата „ Хари Потър “ от Дж. К. Роулинг са в истински възторг! Ще отбележим 20 години от дебюта на първата книга „ Хари Потър и философския камък “ с вълнуващо телевизионно съревнование! И ще го води не какъв да е, а самата Хелън Мирън, която познаваме от блестящите й функции в „ Кралицата “, „ Добрият измамник “, „ Хичкок “ и доста други филми. Продукцията носи името Harry Potter: Hogwarts Tournament Of Houses.

В него Мирън ще води шампионат сред домовете в учебното заведение за магия „ Хогуъртс “. Те са четири на брой, а учениците биват разпределяни в тях още при постъпването си посредством специфична омагьосана шапка.



Най-популярен е домът „ Грифиндор “, където е и самият Хари Потър, дружно с приятелите му Рон и Хармаяни. „ Слидерин “ пък е домът на техните врагове, само че той също има своите прерогативи. Въпреки това точно от този дом са излезли най-вече черни магьосници. Останалите два дома са „ Рейвънклоу “ и „ Хафълпаф “. Те са малко по-пренебрегнати са в книгите и филмите, защото героите от тях са второстепенни, само че са не по-малко значими за магьосническия свят.

В рамките на предаването в тези домове ще влязат почитатели на Хари Потър, които ще играят едни против други в опит да потвърдят кой дом е най-хубав. За задачата ще би трябвало да дават отговор на въпроси, свързани с поредицата и нейните герои. От филмовия откъс разбираме, че шоуто е отдадено точно на почитателите, без които поредицата нямаше да стане толкоз сензационна. А един от тях ще завоюва шампионски трофей за максимален почитател, с който ще се хвали на всички мъгъли… И то напълно справедливо!



Ще забележим и специфични гост-звезди като Том Фелтън (Драко Малфой), Матю Луис (Невил Лонгботъм) и Дан Фолджър, който играе Джейкъб Ковалски във „ Фантастични животни “ – единственият мъгъл в магьосническия свят, който е показан в толкоз добра светлина.

Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses на 28 ноември от 20 часа по каналите на TBS и Cartoon Network. Първо ще забележим конфликта на „ Грифиндор против „ Хъфълпаф “, последван от двубой сред „ Рейвънклоу и „ Слидерин “. Печелившите домове ще се изправят един против различен в интерактивно състезание, в което почитателите на Хари Потър от целия свят могат да се включат посредством събития с цифрови викторини. Те са налични на уеб страницата от 26 ноември до 10 декември.

Очакват ни забавни времена! И както Корнелиъс Фъдж сподели преди фамозното Световно състезание по куидич - " Нека мачът да стартира! "

 
Дж. К. Роулинг с нова детска брошура, въодушевена от сина й
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР